Joni Räikkönen

Jääkiekkoa Nizzassa, kauden 2012-2013 päätösblogi

  • Melkein koko suomalaispoppoo (Janne puuttuu) Bordeauxissa. 2 ensimmäistä vaihtoa ja 2 maalia!
    Melkein koko suomalaispoppoo (Janne puuttuu) Bordeauxissa. 2 ensimmäistä vaihtoa ja 2 maalia!
  • Kulmassa Yashin vs. Koller
    Kulmassa Yashin vs. Koller
  • Karhu-Kissat E-03 pääsi tuulettelemaan ensimmäistä turnausmestaruuttaan melko eksoottisissa maisemissa
    Karhu-Kissat E-03 pääsi tuulettelemaan ensimmäistä turnausmestaruuttaan melko eksoottisissa maisemissa

Kauden 2012-2013 viimeiset kuulumiset Nizzasta

Hyvä loppurutistus viimeisissä runkosarjan peleissä riitti meille vasta kuudenteen sijaan. Sarja oli tällä kaudella erittäin tasainen. Yksi voitto enemmän olisi riittänyt runkosarjan 3. sijaan, yksi voitto vähemmän olisi jättänyt meidät ulos playoffeista.

Playoffeissa kävi ehkä hieman samalla tavalla kuin viime vuoden finaaleissa. Pelasimme 2 tiukkaa ottelua, joita emme kuitenkaan saaneet käännettyä voitoiksi. Inhoan jossittelua enkä lähde siihen, mutta etenkin toinen vierasottelu Bordeauxissa olisi pitänyt voittaa. Johdimme käytännössä katsoen koko pelin ja olin varma, että jos voitamme tämän ottelun, tulemme voittamaan myös tämän puolivälieräsarjan. Tilanne näytti ihan hyvältä hyökkäyspään aloituksessa, kun pelikellossa oli 16 sekuntia jäljellä. Kotijoukkue räjäytti kuitenkin tupaten täyden kotihallinsa kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria tasoittamalla lukemat ja toisti tempun neljä minuuttia myöhemmin jatkoajalla.

Siitä vain sitten kamat bussiin ja melko mietteliäs 800km matka takaisin Nizzaan. Voin kertoa, ettei mene ihan top-5 kokemuksiin täältä Rivieralta.

Viime kaudella ratkaistuamme runkosarjan voiton, pukukopissamme odotti pelin jälkeen onnittelemassa pari kappaletta entisiä kovan luokan futareita, nimittäin tshekkiläinen herra Jan Koller ja kroatialainen Dado Prso. Muistan ihmetyksen olleen melko suuri, sillä ei Nizzan Jean Bouinilla tule ihan joka päivä nähtyä tämän tason entisiä pelimiehiä. Pilke silmäkulmassa voi todeta, ettei ainakaan meidän pukuhuoneessamme.

Muutama viikko sitten Nizzassa järjestettiin ystävyysottelu venäläisten ja ranskalaisten joukkueiden välillä. Olin kyllä nähnyt kaupungilla mainoksia ottelusta ja pukukopissammekin oli ollut jotain puhetta vanhojen venäläisten tähtien saapumisesta Nizzaan pelaamaan näytösottelua. Jotain huhujakin mahdollisista saapujista siellä liikkui, mutta yleensä nämä uumoilut pukuhuoneessa lähtevät sen verran laukalle, etten jäänyt enempää pohtimaan mahdollisia Nizzaan muutamaa ottelua pelaamaan tulevaa veteraania.

Eräänä perjantaina hallille tullessani katselin kauempaa, että mitäköhän ulkopuolista porukkaa siellä norkoilee ja teippailee mailojaan meidän pukukoppimme edustalla. Meidän erkkojamme he olivat tulleet lainaamaan? Kävellessäni porukan läpi huomasinkin sitten mm. Alexei Yashinin, Pavel Buren, Alexander Mogilnyn, Alexei Kasatonovin ja Valery Kamenskyn ynnä muita vanhoja olympiakultamitalisteja ja maailmanmestareita. Päätinkin olla ihan hiljaa ja mietin, että sen kun vaan lainaatte.

Kauden päätteeksi Nizzan Jean Bouinin jäähän pääsi vetämään viiltoja myös nippu nuorempia suomalaisjamppoja, kun Karhu-Kissojen juniorit tulivat tänne turnaukseen pelaamaan ranskalaisia ja sveitsiläisiä joukkueita vastaan. Poikien matkablogia pääsee lukemaan täältä: http://karhu-kissat.sporttisaitti.com/joukkueet/e03/tapahtumat/turnaukse...

14 peliä kahteen päivään, laskujeni mukaan kymmenellä kenttäpelaajalla ja kahdella maalivahdilla oli varmasti melkoinen urakka pojille. Lisäarvoa suoritukselle tulee muistellessani omia junioriturnauksiani aikanaan, missä nukkumaanmenoaika oli yleensä ainakin meillä pykälää vilkkaamilla kavereilla aika häilyvä käsite. Pojat selvittivät tiensä välieriin rangaistuslaukauskilpailun kautta ja nostelivat lopulta 2-0 finaalivoiton jälkeen kannua kohti Jean Bouinin kattoa. Onnittelut! 

Pakko tähän vielä sanoa, että viime blogista saamani palaute yllätti minut melko positiivisesti kuullessani, että Jääkiekkoa Nizzassa –blogisarjaamme on luettu Australiassa asti. Viime vuonna samalla yliopistolla opiskellut kaverimme naureskeli tarinoillemme ja tuuletteli osaavansa suomea käännettyään tekstejämme Google translatorin avulla englanniksi. Kyse oli viimeisimmästä blogistani, jossa kerroin faniemme sytyttäneen kotiyleisömme tekemään aaltoja ottelun lopussa, jonka kuitenkin lopulta hävisimme. Hävittyämme ottelun kiitin fanikatsomomme johtajaa tästä eleestä ja pahoittelin, ettemme kyenneet vastaamaan huutoon. Kerroin blogissani myös havahduttuani luistellessani jäälle pimeässä vierashallissa, luullessani nähneeni faniryhmämme logon vaihtoaitiomme yläpuolella.

Kokeilin huvikseni itsekin translatoria, ja käännökset olivat tällaisia: "I thanked the great atmosphere and I regretted that we haven’t been able to respond to the cry", "They set fire to the audience to make waves" ja "In one of the last skaters on the ice away I woke up in the dark in the hall".

Tämä nyt ei tullut minulle sinänsä uutisena, sillä tiesin kyllä translatorin takkuilevan joissakin käännöksissä suomen kielen kanssa. Mutta eipähän tarvitse enää ihmetellä minkä takia he siellä Australiassa näitä blogejamme lukevat.

Ensi kaudeksi joukkueemme tuulettuu aika lailla. Suomalaisia joukkueessa jatkaa näillä näkymin vain kaksi; minä ja Karri. Opiskelut jatkuvat Karrilla täällä yliopistolla, ja itse suoritan tutkintoani loppuun Suomeen. Erityiskiitokset auttamisesta opintojen järjestelyissä Haaga-Helialle, joka tukee urheilun ja opiskelun yhdistämistä.

Elämä täällä Rivieralla ei ole pelkkää kiekkoa. Opinnot ja jääkiekon yhdistäminen on tärkein asia, joka meidät on tänne tuonut. Ja onhan tässä näiden kahden jälkeen jokunen muukin Bonus.

Kuten varmaan rivien välistäkin voi lukea, olen tästä mahdollisuudesta aika onnellinen. Tavallaan olen kaiken suhteen jo toinen jalka täällä Nizzassa, sillä sain työharjoitteluyrityksestäni opiskeluiden jälkeisen työtarjouksenkin jo, mutta silti olen edelleen vähän äimän käkenä, että kuinka ihmeessä kaikki tämä on päässyt käymään. Haluan lähettää erityisen ison kiitoksen kaikille tukijoillemme, jotka osaltaan mahdollistavat meille tämän kuvion. Olen saanut täältä todella paljon, ja haluan myös osaltani olla jakamassa tätä hyvää eteenpäin

Minulta on jonkun verran tiedusteltu mahdollisuuksista lähteä ulkomaille sekä pelaamaan että opiskelemaan. Jos mielenkiito heräsi, ota vain rohkeasti yhteyttä. Autan ja annan vinkkejä erittäin mielelläni.

Hyvää kesää kaikille!

- Joni

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Nyt, voitonpäivänä 9.5., 2013 lienee syytä onnitella Ranskaa jääkiekko-onnistimisesta.

Käyttäjän joniraikkonen kuva
Joni Räikkönen

Ehdottomasti! Kyseessä suurin voitto maan kiekkohistoriassa. Ihan ei vielä Massenan aukio täyttynyt riemuitsevista ja jääkiekkoa hengittävistä nizzalaisista, mutta ehkä senkin aika koittaa vielä! ;)